Unikāla iespēja izsolē iegādāties savā īpašumā skolu

© unsplash.com

Augšdaugavas novada pašvaldība ar augšupejošu soli par samazinātu sākumcenu mēģina pārdot nekustamo īpašumu "Raudas skola", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Īpašums sastāv no 14 hektāriem zemes, uz kuras atrodas mežs un būves. Objekts atrodas Raudā, Šēderes pagastā.

Objekta sākumcena izsolē ir 59 200 eiro, izsoles solis - 500 eiro. Izsole noslēgsies šodien plkst.13. Izsolē janvārī bijušās Raudas internātskolas īpašums tika piedāvāts ar 74 000 eiro sākumcenu.

Pašvaldībā skaidro, ka iepriekš kā viens no variantiem tika izskatīta ideja par pansionāta izveidi skolas ēkā. Taču secināts, ka ēka nav piemērota pansionāta izveidei. Vizuāli un tehniski ēka ir ļoti labā stāvoklī, bet tā nav piemērota pansionāta vajadzībām. Būs nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, lai telpas varētu pielāgot atbilstoši senioru vajadzībām. Ir vērojams arī darbinieku trūkums.

Raudas skola atrodas tālu no Šēderes pagasta centra, no Ilūkstes un Daugavpils, turklāt sabiedriskā transporta nepieejamības un ceļu stāvokļa dēļ nebūs iespējams nodrošināt nepieciešamo darbinieku skaitu potenciālā pansionātā. Vēl viens arguments pret pansijas izveidi ir piederīgo nokļūšana līdz skolas ēkai. Apzinātie klienti atteikušies stāties rindā uz vietu pansionātā grūtas pieejamības dēļ.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Raudas internātskola likvidēta 2021.gadā.

Latvijā

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.