Valkas novads nolemj izstāties no tūrisma maršruta "Via Hanseatica"

© f64.lv, Kaspars Krafts

Valkas novada pašvaldība nolēmusi izstāties no Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma maršruta "Via Hanseatica", liecina domes lēmums.

Šāds lēmums pieņemts, jo, izvērtējot 2022. un 2023.gadā projektā īstenotās aktivitātes un sasniegtos rezultātus "Via Hanseatica" sociālo tīklu kontos, mājaslapā un izdales materiālos, konstatēts, ka nav sasniegti plānotie rezultāti un noteiktā mērķauditorija.

2022.gada 19.maijā Valkas novada pašvaldība ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Vidzemes plānošanas reģionu, pašvaldības aģentūru "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs", Limbažu novada pašvaldību, Siguldas novada pašvaldības aģentūru "Siguldas Attīstības aģentūra", Smiltenes novada pašvaldību, Saulkrastu novada pašvaldību un Valmieras novada pašvaldību, kurā vienojās par kopīgu sadarbību tūrisma maršruta "Via Hanseatica" uzturēšanu ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību un maršrutam piegulošo teritoriju attīstību.

Pašvaldība uzsver, ka, publicējot informāciju, kuru sagatavo Attīstības, projektu un tūrisma nodaļas tūrisma speciālisti, izmantojot pašu uzturētos sociālos tīklus un informācijas kanālus, tiek iegūta lielāka atgriezeniskā saite nekā esot kopējā tūrisma maršrutā "Via Hanseatica", līdz ar to saskatāma maza lietderība no turpmākas dalības noslēgtajā sadarbības līgumā.

"Via Hanseatica" ir starptautisks tūrisma maršruts. Latvijā un Igaunijā tas ved no Rīgas, caur Tartu, līdz robežpilsētai Narvai.

Svarīgākais