Rēzeknes dome nav izvirzījusi kandidātu vicemēra amatam

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rēzeknes domes koalīcija pagaidām nav izvirzījusi kandidātu vicemēra amatam, kas kļuvis vakants šonedēļ.

Domes priekšsēdētājs Aleksejs Stecs ("Kopā Latvijai") aģentūrai LETA sacīja, ka konsultāciju par amata kandidātu pašlaik nav bijis. Tostarp netika spriest arī, vai šo amatu varētu ieņemt bijušais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai").

Vietējais politiķis atzina, ka visu izšķirs Saeimas lēmums par Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, kas šonedēļ atbalstīts otrajā lasījumā. Ja lēmumprojekts tiks atbalstīts arī galīgajā lasījumā, tad vicemēra vēlēšanas varētu arī izpalikt.

Jau ziņots, ka šonedēļ no amata atkāpusies marta beigās par Rēzeknes mēra vietnieci ievēlētā Karīna Bartkeviča ("Kopā Latvijai").

Sākot kārtējo domes sēdi ceturtdien, domes priekšsēdētājs Stecs informēja par Bartkevičas iesniegumu. Saskaņā ar likumu viņas pilnvaras amatā beidzās līdz ar domes sēdi.

Bartkeviča amatā ievēlēta ar domē valdošās parijas "Kopā Latvijai" balsīm. Viņa Rēzeknes domē ievēlēta no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa", bet pašlaik kopā ar pārējiem domes deputātiem iestājusies bijušā mēra Bartaševiča partijā "Kopā Latvijai".

Bartkeviča ir dzimusi 1990.gadā, viņai ir divi maģistra grādi - Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā iegūts grāds humanitāro un juridisko zinātņu fakultātē un Baltijas Starptautiskajā akadēmijā iegūts grāds uzņemējdarbības vadībā un administrēšanā.

Svarīgākais