Divas pašvaldības paziņo par izstāšanos no Vidzemes tūrisma asociācijas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Smiltenes un Ogres novada pašvaldības izstājušās no Vidzemes tūrisma asociācijas, liecina domju sēžu lēmumi.

Abas pašvaldības saņēmušas vēstuli no biedrības "Vidzemes tūrisma asociācija", kurā tā lūgusi mainīt savstarpējās sadarbības formu, lai nodrošinātu turpmāku efektīvu un veiksmīgu sadarbību ar pašvaldībām.

Biedrība ierosina pašvaldībām, valsts institūcijām turpmāk neatrasties biedrībā ar biedra statusu, bet kļūt par sadarbības partneri, noslēdzot sadarbības līgumu, kurā atrunātas pašvaldību, valsts institūciju tiesības un pienākumi, iesaistoties turpmākā biedrības darbībā.

Vidzemes tūrisma asociācijas šādu priekšlikumu pamato ar to, ka saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu, biedrība atbilst pasūtītāja definīcijai, jo tā ir privāto tiesību juridiskā persona, kurai darbību vairāk par 50% finansē publiska persona vai tās institūcija un tās pārvaldību uzrauga publiskas personas vai tās institūcijas, respektīvi Vidzemes tūrisma asociācijas biedri. Tādējādi biedrības rīkotos iepirkumos jāpiemēro Publisko iepirkumu likuma normas, kas būtiski ietekmē biedrības administratīvo un finansiālo kapacitāti.

Lai novērstu draudus Vidzemes tūrisma asociācijas darbības mērķu sasniegšanai, tās biedriem - publiskajām personām un to institūcijām, ir nekavējoties jāizstājas no biedrības, un uz to vairāk neattiektos Publisko iepirkumu likuma regulējums, rosinājusi Vidzemes tūrisma asociācija.

Gan Smiltenes, gan Ogres novada deputāti vienbalsīgi nolēmuši izstāties no Vidzemes tūrisma asociācijas.

Latvijā

Cerot izskaust nepamatotus iesniegumus un to radīto slodzi speciālistiem, plāno ļaut pieteikumu atkārtotai invaliditātes ekspertīzei iesniegt ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, teikts Labklājības ministrijas (LM) saskaņošanai valdībā iesniegtajā likumprojektā.

Svarīgākais