Auto ietriecoties kokā, uz slimnīcu nogādā visus piecus automašīnā esošos cilvēkus

© Depositphotos

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. jūnija plkst. 6.30 līdz 7. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 37 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 17.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Irbenāju ielu Daugavpilī, kur kokā ietriekusies vieglā automašīna. Trīs cilvēki no automašīnas izkļuva saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet divus cilvēkus, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja ugunsdzēsēji glābēji. Visi pieci cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Vakar ap pulksten diviem saņemts izsaukums uz Madonas novada Ošupes pagastu, kur avarējusi vieglā automašīna. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa, un pulksten piecos darbs notikuma vietā noslēdzās. Plkst. 18.43 darbi tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kravas automašīnas piekabe, elektrības balsts, pagrabs, dārza mājas jumts un ārsiena, piededzis ēdiens, neapsaimniekota ēka, koka stumbrs un vieglā automašīna.

Latvijā

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) no šodienas darbu sāk rektore, profesore Irina Arhipova un kopā ar viņu arī jaunā vadības komanda - zinātņu prorektors Gatis Vītols, studiju prorektore Ilze Beitāne un finanšu prorektors Linards Sisenis, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Svarīgākais