Stipri iereibis vīrietis Limbažu novadā uzbrauc virsū ceļa rullim

© unsplash.com

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts 191 ceļu satiksmes negadījums, un tajos cietuši desmit cilvēki, tostarp divi velosipēdisti, divi gājēji un viens elektriskā skrejriteņa vadītājs, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Visvairāk ceļu satiksmes negadījumu reģistrēts Rīgas reģionā, kur notikušas 84 avārijas, tostarp septiņas ar cietušajiem. Nevienā no negadījumiem gan nav bijis vairāk par vienu cietušo.

Diennakts laikā visā Latvijā ceļu satiksmes jomā fiksēti 448 administratīvie pārkāpumi, tostarp 191 reizi pārsniegts atļautais braukšanas ātrums un pieķerti trīs agresīvi braucēji.

Par sēšanos pie stūres stiprā alkohola reibumā pie kriminālatbildības saukti pieci transportlīdzekļu vadītāji, bet viens pie krimināllietas ticis par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu ietekmē.

Trešdien pēc plkst.16 Limbažu novada Umurgas pagastā uz autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja vīrietis vadīja transportlīdzekli "Man", būdams alkohola reibumā, un ceļa remontdarbu zonā uzbrauca stāvošam ceļa rullim. Vīrieša izelpā policija konstatēja 2,85 promiles alkohola. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Savukārt par braukšanu vieglākā alkohola reibumā pie administratīvās atbildības saukts viens transportlīdzekļa vadītājs, liecina policijas apkopotie dati.

Svarīgākais