Vilcienā uz Jūrmalu šodien notiks kas neparasts

© Dmitrijs Suļžics/F64

"Vivi" aicina pasažierus doties uz vilcienu, kas šodien pulksten 12.09 dosies ceļā no Rīgas uz mākslas staciju "Dubulti" (reiss Nr. 6419), un kāpt kādā no pirmajiem trīs vagoniem, teikts "Vivi" ierakstā sociālajā vietnē "Facebook".

Ar šo vilcienu dosies starptautiskā mākslas simpozija "Pazaudētais un atrastais" (The Lost-and-found) dalībnieki.
"Vivi" aicina pasažierus doties uz šo vilcienu un kāpt kādā no pirmajiem trīs vagoniem, kur Latvijas Mākslas akadēmijas tekstila apakšprogrammas studenti savās darbnīcās aicinās interesentus nepazaudēt laiku viedierīcēs, bet atgūt kādu no zaudētajām rokdarbu prasmēm, kas agrāk bija ierasts laika kavēklis sabiedriskajā transportā, vai rast iespēju paskatīties uz pasauli - garām slīdošo ainavu un vienam uz otru gluži citām acīm, vai gluži vienkārši atrast bērnišķīgu prieku ikdienišķā braucienā.

Starptautiskā mākslas simpozija "Pazaudētais un atrastais" trešā daļa notiks Rīgā 6. un 7. jūnijā. Iepriekšējās divas norisinājās Lisabonā un Varšavā. Simpozija dalībnieki ir mākslinieki un mākslas pētnieki, kas piedāvā alternatīvus diskusiju un prezentācijas formātus, piešķirot īpašu nozīmi cilvēku savstarpējai saziņai un dialoga veidošanai, lai runātu par materiālām un nemateriālām vērtībām, par pazaudēto un atrasto un tā tālāku saglabāšanu. Simpozija programmā ir darbnīcas un pastaigas, mākslas intervences, kā arī individuāli referāti un kolektīvi veidotas radošas diskusijas simpozijam neierastās vidēs - pilsētas telpā, vilcienā, stacijā, jūras krastā u.c

Simpozijs tiek organizēts, sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai, Vroclavas universitātei (Polija), Polijas Pasaules mākslas studiju institūtam, Instituto de História da Arte - NOVA universitātei Lisabonā (Portugāle).

Svarīgākais