Cenas šausmīgas – tā par ieraudzīto ēdienkarti Jomas ielā, Jūrmalā saka pašmāju atpūtnieki

© Depositphotos

Jūrmalas restorāni saulainās dienas vidū ir tukši. Uzņēmēji saka, ka lielāko daļu no ieņēmumiem dod ārzemnieki, bet par bagāto krievu iztrūkumu ir atšķirīgi viedokļi, vēsta TV3.

Tūrisma sezona Jūrmalā šogad sākusies pārsteidzoši klusi.

Jomas ielas restorānos aizvien dominē austrumnieciskā virtuve. Jārēķinās, ka zupa maksās ap 10 eiro, jēra šašliks 25 eiro, dzeramais kāds piecītis. Kopā uz diviem cilvēkiem, ja vēl atstāj dzeramnaudu, sanāk ap 100 eiro.

Uzbeku, gruzīnu, armēņu virtuve populārajā Jūrmalas gājēju ielā ir vispamanāmākie. Saulainās darba dienas vidū tie gan lielākoties tukši. Dažviet vienīgie “klienti” ir pa galdiem lēkājošās vārnas. Vietējiem cenas nebūt nav pa kabatai, bet tūristu barus nemana.

“Par Jūrmalas cenām.. Drausmīgas! Ejam un brīnāmies, cik tas viss ir šausmīgi. Ejam meklēt kur iekost,” saka Jūrmalas apmeklētāja Ināra.

Ielas malā daži atpūtnieki ēd maizītes. Ir jau arī pārtikas veikali, bulciņu tirgotavas, kur brīdinošs uzraksts: samaksa tikai skaidrā.

Vietējie ēdāji, viesi no Baltijas, Skandināvijas, un vakaros galdiņi ir rezervēti. Bet pa dienu klusums. Tāda situācija restorānā 36.līnija pie pašas jūras. Krievijas turīgie bija krietni naudīgāki, bet arī skaļāki un piekasīgāki klienti. Tagad strādāt ir krietni mierīgāk, bet arī naudas mazāk.

Kopumā uzņēmēji uz vasaru raugās ar piesardzīgu optimismu, un daudz kas atkarīgs no laikapstākļiem - jo saulaināk un siltāka jūra, jo vairāk izsalkušo ēdāju.

Latvijā

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sadarbībā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem 13.jūlijā un 14.jūlijā rīkos Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju dienas, aģentūru LETA informēja Rāznas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Regīna Indriķe.

Svarīgākais