Ventspilī notikusi skriešanās ar prāmi...

© Publicitātes foto

Piektdienas, 31.maija, vēlā vakarā, atzīmējot Ventspils brīvostas pievedceļu atjaunošanas projektu noslēgumu, pa Ventspils brīvostas atjaunotajām ielām, veloceliņiem un molu pirmo reizi notika pasākums "Skrienies ar prāmi!"

Vairāki puiši un viena meitene ar izaicinājumu tika galā un distanci veica ātrāk nekā prāmis "Stena Baltica".

Distance bija 4 kilometrus gara - sākās pie Ventspils prāmju pasažieru termināļa Dārzu ielā 6 līdz ar prāmja atiešanu no piestātnes pulksten 23.00 un turpinājās pa tikko atjaunoto Ostas ielu līdz stāvlaukumam pie Ostas kapteiņdienesta, tad pagriezās pa Loču ielu, lai apskrietu zvejas un jahtu ostu teritorijas, un turpinātu ceļu uz Dienvidu molu.

Lai uzvarētu sacensībās, Dienvidu mola gaismas zīme bija jāsasniedz ātrāk par "Stena Line" prāmi.

Skrējienam reģistrējās 125 dalībnieki un ātrākie puiši grupā izrādījās Kristaps Bērziņš (12:27), Reinis Hartmanis (12:40), Vadims Popovs (13:25).

Savukārt meiteņu grupā prāmi apsteidza Viktorija Bogdanova (14:49), viņai sekoja Gunta Hartmane (16:29) un Solveiga Jegorova (16:41).

Latvijā

Publiskajā telpā nerimst runas par gaidāmo “nodokļu celšanu”. Izskan dažādi varianti, jo ar nodokļu sistēmu īsti apmierināta nav gandrīz neviena iedzīvotāju grupa. Lai gūtu kādu lielāku skaidrību, uz sarunu aicinājām Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedru Andri Šuvajevu. Viņš ir arī Finanšu ministrijas organizētās nodokļu darba grupas loceklis un partijas “Progresīvie” līdzpriekšsēdētājs.

Svarīgākais