No degošas fermas Valmieras novadā izglābtas teju 200 govis

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Valmieras novadā no ugunsgrēka piektdien, 31.maijā, izglābtas 194 govis, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst.22.54 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Bērzaines pagastu, kur dega ferma 600 kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuētas 185 govis, vēl deviņas govis izceltas no vircas bedres.

Šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā strādāja arī Bērzaines, Burtnieku un Matīšu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Plkst.4.11 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat piektdien plkst.18.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs un jumts 100 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst.21.31 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt plkst.19.19 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Kazdangas pagastu, kur kempinga mājiņā dega terases dēļi viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 55 izsaukumus, tostarp 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.