Valsts prezidents plāno vizīti Smiltenes novadā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien, 7. jūnijā, darba vizītē apmeklēs Smiltenes novadu, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rinkēvičam plānota tikšanās ar Smiltenes novada pašvaldības vadību, kā arī tikšanās ar novada uzņēmējiem Smiltenes baznīcā par pilsētas kultūrmantojuma saglabāšanu.

Tāpat Valsts prezidents iecerējis apmeklēt daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru "Īve", kur tostarp tiksies ar biedrības "Cerību spārni" pārstāvjiem.

Paredzēts, ka Smiltenes novada apmeklējuma laikā Rinkēvičs iepazīsies ar novada uzņēmēju ikdienu, apmeklējot piena pārstrādes uzņēmumu AS "Smiltenes piens", augļkopības uzņēmumu SIA "Very Berry" un mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Top!" tirdzniecības vietu.

Darba vizītes noslēgumā plkst.17 Smiltenes vidusskolā Valsts prezidents tiksies ar Smiltenes novada iedzīvotājiem.

Latvijā

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments 4.jūlijā nolēma vērsties Eiropas Savienības Tiesā (EST) ar prejudiciāliem jautājumiem par to, kā piemērojami Eiropas Savienības (ES) noteiktie ierobežojošie pasākumi sankciju režīma īstenošanā, kas noteikts saistībā ar darbībām, ar ko tiek grauta vai apdraudēta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība, aģentūru LETA informēja AT.