Trīs Balvu novada pašvaldības iestāžu vadītāji riskē zaudēt amatu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Līdz šim trīs Balvu novada pašvaldības iestāžu vadītāji vēl nav piekrituši strādāt četras dienas nedēļā, kas nozīmē arī algas samazinājumu, noskaidroja aģentūra LETA.

Lēmumi pašvaldību iestāžu vadītājiem jāpaziņo līdz 3.jūnijam. Pašlaik savu lēmumu pašvaldībai nav paziņojusi Balvu novada Sociālās pārvaldes vadītāja Viktorija Puka, Viļakas kultūras nama direktore Inese Lāce un Kupravas pagasta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Tihomirovs. Ja viņi nepiekritīs turpināt darba tiesiskās attiecības atbilstoši piedāvātajiem darba līguma grozījumiem, darba tiesiskās attiecības tiks izbeigtas 3.jūnijā, šodien lēma novada dome.

Atbrīvojot iestāžu vadītājus no amata, viņiem tiks izmaksāts likumdošanā paredzētais atlaišanas pabalsts un kompensācija par neizmantoto ikgadējo atvaļinājumu.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iluta Jaunžeikare aģentūrai LETA skaidroja - ja šie trīs iestāžu vadītāji līdz 3.jūnijam tomēr parakstīs vienošanos, tad viņi turpinās strādāt. Citu iestāžu vadītāji īsākai darba nedēļai un mazākam atalgojumam esot piekrituši.

Pašvaldības pārstāve informēja, ka visi darbinieki vēl nav pieņēmuši lēmumu, vai turpmāk strādāt četru darba dienu nedēļu. Vēl līdz 3.jūnijam darbinieki var domāt, piekrist vai nepiekrist jaunajiem darba nosacījumiem. Precīzu skaitu, cik darbinieki nebūs piekrituši turpmāk strādāt četru darba dienu nedēļu, pašvaldība zinās jūnija sākumā.

Jau ziņots, ka Balvu novada domes sēdē pirms Lieldienām pieņemts lēmums noteikt četru dienu darba nedēļu pašvaldības amatpersonām un iestāžu darbiniekiem. Viņiem darba laiks līdz gada beigām būs samazināts par 20% un piektdiena noteikta par brīvdienu.

Pedagogus šis samazinājums neskars un viņiem aizvien būs 40 stundu darba nedēļa.

Pilnu darba nedēļu turpinās strādāt arī ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādes, bērnudārzu un izglītības iestāžu izglītības programmu īstenošanas darbinieki, Balvu novada pašvaldības aģentūra "SAN - TEX" un pašvaldības policija.

Svarīgākais