Valmierā trīs vīriešu starpā izceļas konflikts; strīda karstumā viens no viņiem tiek sadurts

© unsplash.com

Valsts policija Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzmes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas otrdien, 28. maijā, Valmierā aizturēja divus vīriešus par vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu kādam 1991. gadā dzimušam vīrietim. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Otrdien, 28. maijā, Valmierā daudzdzīvokļa mājā konflikta laikā nodarīti miesas bojājumi 1991. gadā dzimušam vīrietim, tostarp vairākas durtas brūces. Cietušais nogādāts medicīnas iestādē. Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess un aizturēti divi vīrieši.

Aizturētie vīrieši 1987. gadā un 1990. gadā dzimuši, kuri jau vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likuma pārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 126. panta 1. daļas - par vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu. Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu minētā panta sankcijā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Svarīgākais