Atkārtoti izsludināta saules parka apbūves tiesību izsole industriālajā parkā Ventspilī

© Pixabay

Atkārtoti izsludināta ražošanas ēkas nomas un saules parka apbūves tiesību izsole industriālajā parkā Ventspilī, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Ventspils osta" sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Dūma.

Ventspils pašvaldība atkārtoti izsludinājusi ražošanas ēkas nomas tiesību atklātu mutisko izsoli, kurā tiks izsolītas projektā "Nacionālas nozīmes industriāla parka izveide Ventspilī" paredzētās ražošanas ēkas ar telpu kopējo platību 4435,9 kvadrātmetri (m2) un tai piesaistītās teritorijas Kurzemes ielā 83, Ventspilī, apmēram 20 400 m2 platībā nomas tiesības.

Izsoles noteikumi paredz arī pretendentu atlases kritērijus, kas nosaka, ka pretendentam līdz 2026.gada 31.jūlijam jāizveido ne mazāk kā 41, bet līdz 2028.gada 31.decembrim ne mazāk kā 60 jaunas darba vietas, kurās vidējā darba alga pārsniedz vidējo darba samaksu attiecīgajā tautsaimniecības nozarē Kurzemē un nav mazāka par vidējo darba samaksu valstī. Bez tam pretendentam līdz 2028.gada 31.decembrim nomas objektā jāveic nefinanšu investīcijas ne mazāk kā 400 000 eiro.

Tāpat Ventspils pašvaldība atkārtoti izsludinājusi atklātu mutisko izsoli, kurā tiks izsolīta Ventspils pašvaldībai piederoša neapbūvēta zemes gabala zemes vienības 304 435 m2 platībā Kurzemes ielā 83 apbūves tiesība.

Apbūves tiesība paredzēta saules paneļu un ar to saistīto inženierbūvju būvniecībai un lietošanai, alternatīvo degvielu ražošanai no saules parkā saražotās elektroenerģijas, elektrības ražošanai, kā arī tās uzglabāšanai un pārstrādei.

Izsoles noteikumi nosaka, ka pretendentam līdz 2026.gada 31.jūlijam apbūves tiesības objektā jāizveido ne mazāk kā trīs jaunas darba vietas, kurās vidējā darba alga pārsniedz vidējo darba samaksu attiecīgajā tautsaimniecības nozarē Kurzemē un nav mazāka par vidējo darba samaksu valstī, kā arī līdz 2028.gada 31.decembrim jāveic nefinanšu investīcijas ne mazāk kā 10 700 000 eiro.

Pieteikšanās abām izsolēm paredzēta līdz 17.jūnijam, bet izsoles norise plānota 21.jūnijā. Izsoles nolikums un informācija par izsoles norisi pieejama Ventspils pašvaldības portālā.

Svarīgākais