NBS izplata paziņojumu Dienvidkurzemes novada iedzīvotājiem

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

No 1. līdz 10.jūnijam Dienvidkurzemes novada Jūrmalciema militārās aviācijas poligonā norisināsies starptautiskās militārās mācības "Baltic Zenith 2024", kuru laikā Latvijas, Lietuvas un Čehijas karavīri pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisa mērķiem.

Mācībās piedalīsies aptuveni 250 dalībnieki, tostarp karavīri, zemessargi un civilie darbinieki no Gaisa spēkiem, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Zemessardzes, Lietuvas bruņotajiem spēkiem un Čehijas bruņoto spēku vienībām.

Mācību mērķis ir trenēt un profesionāli sagatavot tuvās darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu RBS-70 un GROM speciālistus, veicot praktiskos kaujas šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem.

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde sniegs atbalstu ar 81mm kalibra mīnmetēju apkalpēm, nodrošinot gaisa mērķus šaušanai ar GROM un RBS-70 sistēmām.

Mācību laikā Jūras spēki nodrošinās drošību mācību norises vietā Baltijas jūras teritoriālajos ūdeņos.

Nacionālo bruņoto spēku ilgtermiņa attīstības plāns kā vienu no prioritātēm paredz pretgaisa aizsardzības spēju attīstību.

Iedzīvotāju ievērībai!

No 1. līdz 10.jūnijam pretgaisa aizsardzības kaujas šaušanas laikā no plkst.12.00 līdz 24.00 jūras un gaisa drošības zonas tiks slēgtas saskaņā ar Latvijas normatīvo aktu prasībām.

Ievērojot drošības prasības, būs ierobežota pārvietošanās gar Baltijas jūras piekrastes zonu Jūrmalciema poligona robežās. Arī iebraukšana poligona teritorijā būs ierobežota.

Mācību norise ir saskaņota ar Dienvidkurzemes novada pašvaldību, un mācību laikā tiks ievēroti visi noteiktie drošības pasākumi.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.