Valmieras pusē plāno nocirst 123 kokus gājēju un veloceliņa izbūves dēļ

© Kaspars Krafts / F64

Gājēju un velosipēdu ceļa izbūves dēļ no Valmieras līdz Mūrmuižai ceļa zemes nodalījuma joslā plāno nocirst 123 kokus, liecina informācija Valmieras novada pašvaldības mājaslapā.

Plānots nocirst 22 trauslos vītolus, 79 āra bērzus, vienu parasto apsi, vienu blīgznu, četras liepas, vienu priedi, vienu egli, vienu ozolu, vienu kļavu un 12 ābeles.

Koku ciršanai no šodienas līdz 11. jūnijam izsludināta publiskā apspriešana.

Ar koku ciršanas ieceres materiāliem var iepazīties mājaslapā "www.valmierasnovads.lv", kā arī Valmieras novada Centrālās pārvaldes administrācijas ēkā Lāčplēša ielā 2, Valmierā vai Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienības pārvaldē "Kaimiņi", Brenguļos iestādes darba laikā.

Rakstiskus priekšlikumus, aizpildot aptaujas anketu līdz 11.jūnijam var iesniegt elektroniskā veidā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi "pasts@valmierasnovads.lv" vai pa pastu uz adresi Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201, vai iesniedzot klātienē dzīvesvietai tuvākajā Valmieras novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā.

Svarīgākais