Ventspils novada pašvaldības policija meklē darbiniekus; cik pelna policisti?

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Izsludināts konkurss uz trīs Ventspils novada pašvaldības policijas inspektora amata vakancēm, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Dokumenti ar norādi "Pašvaldības policijas inspektora amata konkursam" pašvaldībā jāiesniedz līdz 3. jūnija plkst. 12.

Inspektora pienākums būs nodrošināt sabiedrisko kārtību, kontrolēt pašvaldības saistošo noteikumu un citu normatīvo aktu ievērošanu, administratīvo pārkāpumu profilakse, atklāšana un novēršana, likumpārkāpumu prevencija un citi.

Pašvaldība piedāvā darbu uz nenoteiktu laiku, profesionālās pilnveides un apmācību iespējas, nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi un normālo nedēļas darba laiku ar summētu darba laika uzskaiti un stundas tarifa likmi 8,76 eiro stundā bruto.

Kā vēstīts, Ventspils novada dome lēmumu par Ventspils novada pašvaldības policijas izveidošanu pieņēma pagājušā gada 28. decembrī. Lai arī lēmums paredzēja, ka tā tiek izveidota no šā gada 1. janvāra, taču darbu tā vēl nevarēja sākt, jo nebija izveidota pašvaldības policijas struktūra un ieviesti jaunie amati.

Pašvaldību likums nosaka, ka pašvaldībām policija bija jāizveido, sākot ar šā gada janvāri. Līdz likuma izmaiņu pieņemšanai pašvaldības policijas nebija septiņās pašvaldībās.

Svarīgākais