Šausmas Salaspils novadā: zem nodegušas dārza mājiņas gruvešiem atrod cilvēka mirstīgās atliekas

© Ekrānuzņēmums

Traģisks ugunsgrēks brīvdienās piedzīvots Jaunsauriešos Salaspils pagastā. Izdega dārza mājiņa, un liesmas skāra arī blakus esošo malkas šķūni. Šobrīd notiek ekspertīzes, lai noskaidrotu bojā gājušā cilvēka identitāti.

Zem dārza mājiņas gruvešiem sestdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji atrada cilvēka mirstīgās atliekas. Cilvēka dzimumu un vecumu apdegumu dēļ nebija iespējams noteikt. Arī netālu dzīvojošie pagaidām nezina, kas gājis bojā, bet stāsta, ka namiņu apdzīvoja kāda kundze gados.

“Cik zinu, viņai pagājušajā gadā nomira vīrs. Ievēroju, ka tantuks tur rosās, kolīdz sākas siltums, tur visu laiku kaut kas piebrauc,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Savukārt citi norāda, ka sieviete mājiņā dzīvojusi visu gadu. Elektrības namiņā nebija, gaismai izmantotas gaismiņu virtenes, kas darbojas ar baterijām, bet krāsniņa gan dārza mājā bija. Blakus šķūnītī glabājās malka.

“Vecmāmiņa - viņa ir mana vienaudze, ļoti labsirdīga, laba un akurāta. Tik akurāta, ka es teicu, ak dievs, tūlīt tu te visu uzlaizīsi. Es tā ar viņu jokoju. Ļoti akurāta. Viņas istabā, kā istabā, būdiņā bija gulta, galds. Lasīja avīzes, viņai bija dažādi telefoni, pati pirka. Vārdu sakot, dzīvoja,” stāsta kaimiņiene.

Kāds no vietējiem namiņā bija manījis arī vīrieti, tādēļ pagaidām arī apkārtnē ļaudis gaida papildu informāciju par bojāgājušo.
ocess un nozīmētas ekspertīzes

Latvijā

Daudz skaļu pārmetumu jau izteikušajam “Rail Baltica” parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Andrim Kulbergam un visam Apvienotajam sarakstam var nākties ļoti kritiski palūkoties uz savu biedru, uz “Rail Baltica” realizācijas līgumu parakstījušo Māri Kučinski.

Svarīgākais