Sadurta Daugavpils slimnīcas vadītāja; viņa atrodas reanimācijā [papildināts 21:09]

© Dmitrijs Suļžics/MN

Daugavpilī sadurta amatpersona, vēsta LTV raidījums "Dienas Ziņas".

Neoficiāla informācija liecina, ka uzbrukts Daugavpils slimnīcas vadītajai Intai Vaivodei.

Daugavpils medijs "Chayka.lv" vēsta, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) reanimācijas nodaļā uzturas uzbrukumā cietušā DRB vadītāja Inta Vaivode.

DRS, iespējams, saistībā ar šo incidentu dežurē Valsts policijas darbinieki.

Policija apstiprina notikušo, bet citu informāciju pagaidām nesniedz.

"Ņemot vērā, ka šī ir aktīva izmeklēšana, pagaidām no plašākiem komentāriem atturēsimies," sacīja Simona Grāvīte.

Vienlaikus policija norāda, ka uzbrukumam nav nekādas saistības ar cietušā profesionālo darbību un tas "nebija mērķtiecīgs uzbrukums".

[papildināts]

Arī Daugavpils reģionālās slimnīcas otrs valdes loceklis Edgars Labsvīrs uzsvēris, ka slimnīca pašlaik nekādus komentārus nesniegs.

Pēc LTV ziņotā, uzbrukums noticis piektdien, 24.maijā, un Vaivode pēc tam bijusi kritiskā stāvoklī ar vairākām brūcēm, taču pašlaik viņas veselības stāvoklis stabilizējies.

Vaivode slimnīcas priekšsēdētājas amatā stājās pērn rudenī, nomainot iepriekšējo vadītāju Grigoriju Semjonovu laikā, kad publiski tika stāstīts, ka slimnīca nonākusi finanšu grūtībās.

Vaivode ir kandidējusi iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās no "Kristīgi demokrātiskās savienības" saraksta, taču domē neiekļuva.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.