ACULIECINIEKA VIDEO. Negaiss Jelgavā svētku laikā aiznes pa gaisu bērnu rotaļu atrakcijas

© Ekrānuzņēmums

Sestdien Latvijai pāri brāzās spēcīgs negaiss, laužot kokus un postot stādījumus. Jelgavā viesulis pa gaisu aiznesa piepūšamās atrakcijas.

Šajā nedēļas nogalē Jelgava svin svētkus. Vakar Krišjāņa Barona ielā un skvērā aiz Jelgavas kultūras nama notika gadatirgus, Hercoga Jēkaba laukumā - tūrisma gadatirgus un mākslinieku skvērs, bet Lielo ielu pretim laukumam ierībināja svētku deju kolektīvu koncerts.

Vakar gan Pasta salā, gan citviet pilsētā notika sportiskas aktivitātes. Pasta salas slidotavā notika Jelgavas 3×3 basketbola turnīra pirmais posms, bet Pasta salas pludmales volejbola laukumos - Jelgavas pludmales volejbola turnīra pirmais posms, pie tirdzniecības centra "Vivo centrs" - Latvijas spēkavīru čempionāts, bet Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā - Jelgavas kausa izcīņa regbijā.

Dažādas aktivitātes pilsētā notiks arī svētdien, 26. maijā, kad Ādolfa Alunāna muzejs aicinās uz teātra iestudējumu, savukārt brīvdabas koncertzāle "Mītava" - uz deju kolektīvu koncertiem. Par vērtīgu pieturvietu ar radošajām darbnīcām, ekskursiju un tirdziņu svētdien kļūs arī BJMK rokskola. Bet Zemgales Olimpiskajā centrā ikviens aicināts uz "Violas" futbola svētkiem.

Jau vakar pēcpusdienā zibeņu kartē attēlotais liecināja, ka Latvijai no Lietuvas puses tuvojas spēcīgs pērkona negaiss. (Vairāk šeit.) Vēlāk aculiecinieki dalījās uzņēmumos, kuros redzama krusa, vētras postījumi. Nu tiem pievienojies arī Jelgavā notikušais.