Pie Valmieras izcēlies ugunsgrēks ražošanas ēkā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ceturtdienas vakarā Valmieras novada Valmieras pagastā izcēlies ugunsgrēks kādā ražošanas ēkā.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.21.10. Angāra tipa cehā dega transportiera lenta 30 kvadrātmetru (m2) platībā un starpsiena 50 m2 platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Rencēnu, Matīšu un Burtnieku brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Neilgi pēc plkst.3 dzēšanas darbi notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā naktī plkst.2.26 ugunsdzēsēji steidzās arī uz Zemgales ielu Olainē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņu telpā dega pastkastīte 4 m2 platībā. Izmantojot glābšanas maskas, no ēkas tika izglābti divi cilvēki, bet vēl divi tika evakuēti. Plkst.3.43 VUGD darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, pirts ar piebūvētu šķūni, kūla, trīs vieglās automašīnas, krūmi, koki, lapu kaudze, šķūņa ārsiena, grīda un skapis, kā arī elektrības stabs.

Diennakts laikā, no ceturtdienas plkst.6.30 līdz piektdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēma 57 izsaukumus - 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi izrādījās maldinoši.

Svarīgākais