Seniore Aknīstē spiesta vecumdienas pavadīt vardarbīgos apstākļos

© Atis Ieviņš/F64

Anīkstē, pašvaldības mājā, jau atkārtoti problēmas ceļ tās iemītnieki. Pirms trīs gadiem apcietināts vīrietis, kas centies tīši nodedzināt māju. Tagad kāds cits izspiež naudu un lauž durvis. Un arī viņam patīk dedzināt, vēsta "Degpunktā".

Agrā rīta stundā Aknīstē Augšzemes ielas mieru iztraucēja kāds vietējais iedzīvotājs, kurš alkohola reibumā aizdedzināja matraci, iespējams, smēķējot gultā.

Dedzinātāja draugs saka, ka “aizgāja šīberis ciet cilvēkam un aizdedzināja. Ko es varu darīt?”

Vīrieša pudeles brālis neslēpj, ka draugs nav tas labvēlīgākais kaimiņš. Alkohola lietošana un naudas diedelēšana no mājiniekiem bijis vienīgais viņa ikdienas ieradums.

“Piedzēries, aizdedzināja, vakarā gandrīz mani nosita, šausmas, labi, ka izbēgu no koridora. Bija ļoti agresīvs, tad naktī sākās ugunsgrēks,” stāsta Janīna.

Īpašums Augšzemes ielā 7 pieder pašvaldībai, kas ēkā izmitina dzīves pabērnus, prātīgajiem iedzīvotājiem liekot ciest. Aknīstes pilsētas pārvalde gan norāda, ka nav informēta par regulāro nemieru un pagaidām sūdzības neesot saņēmuši.

Aknīstes Pilsētas pārvaldes vadītājs Jānis Striks norāda: “Augšzemes ielas 7 iedzīvotāji nav pie manis griezušies kā pie Aknīstes pārvaldes vadītāja, bet tieši ar dzīvokļu pārvaldīšanu un apsaimniekošanu nodarbojas “Aknīstes pakalpojumi”. Iespējams, ka tur ir bijis kāds saņemts iesniegums vai kaut kas tāds.”

Arī SIA “Aknīstes pakalpojumi” oficiālas sūdzības par problēmām nav saņēmuši.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.