Rundāles pils franču dārzs šodien apskatāms bez maksas

© Ekrānuzņēmums

18. maijā, atzīmējot Starptautisko muzeju dienu un īpaši pie sevis aicinot akcijas “Ziedu ceļos” dalībniekus, franču dārzs ikvienam būs apskatāms bez maksas, vēsta muzeja ieraksts "Facebook".

Šajā gadā līdzās vēl citiem ziedošajiem Latvijas kolekciju dārziem - LU Botāniskajam dārzam, Gunas un Jāņa Rukšānu kolekcijas dārzam, Lēdurgas dendroparkam, Dārzkopības institūta ceriņu dārzam, LU Babītes rododendriem, LVM Kalsnavas arborētumam un Nacionālajam botāniskajam dārzam Salaspilī - Rundāles pils muzejs piedalās apceļošanas akcijā “Ziedu ceļos”. Ja vēl neesi sācis šo ziedošo ceļojumu, tagad ir īstais brīdis!
Pie ieejas franču dārzā aicinām saņemt akcijas taloniņu un zīmodziņu. Ar saņemto akcijas taloniņu tālāk jādodas uz citiem dārziem, lai to piepildītu ar vismaz četriem zīmodziņiem un beigās pretendētu uz balvām, ko būs sarūpējuši akcijā iesaistītie.
Maijā muzeja un franču dārza darba laiks ir no plkst. 10.00 līdz 18.00

Kas šobrīd zied Rundāles franču dārzā?

"Varam droši teikt, ka joprojām viesus priecē raibās parterdobes, kurās apstādījums šogad īpaši un pārdomāti veidots, atzīmējot hercoga Pētera 300 gadu jubileju. Krāsu salikumu veidošanā muzeja dārznieces iedvesmojās no Biljarda zālē apskatāmajiem hercoga Pētera un hercogienes Dorotejas portretiem. Vai zināji, ka vislabākais skats uz parteru atklājas no hercoga guļamistabas logiem?" retoriski jautā Rundāles

Tāpat pie Dārznieka mājas Dekoratīvo augļkoku boskets pārsteidz ar koši sārtiem un rozā ziediem, bet dziļāk dārzā, Ceriņu bosketā, ir uzplaukuši vairāku šķirņu krūmi, kuros darbīgi zum bites un uzkavēties aicina saldā ceriņu smarža.

Svarīgākais