Pedagogi Rēzeknes novadā 50 un 60 gadu jubilejās saņems naudas balvas

© Eduards Dundurs / F64

Rēzeknes novada pedagogi turpmāk saņems naudas balvas 50 un 60 gadu jubilejā, paredz novada domes apstiprinātie saistošie noteikumi "Par sociālajām garantijām pedagogiem Rēzeknes novadā".

Pedagogiem tiek paredzēta viena apmaksāta brīvdiena pirmajā skolas dienā saistībā ar bērna skolas gaitu sākšanu 1.-4. klasē, trīs apmaksātas brīvdienas saistībā ar stāšanos laulībā. Noteikumos paredzēta arī viena apmaksāta brīvdiena izlaiduma dienā, pedagogam vai viņa bērnam absolvējot izglītības iestādi.

Varēs saņemt arī naudas balvu saistībā ar pedagogam svarīgu notikumu vai pašvaldības institūcijai svarīgu sasniegumu. Pedagoga 50 un 60 gadu dzīves jubilejā naudas balvu aprēķina 25% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas, ja pašvaldības institūcijā nepārtraukti nostrādāti no viena līdz trīs gadiem. Ja nostrādāti no trim līdz desmit gadiem, tad pabalsts ir 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas.

Gadījumā, ja pašvaldības iestādē nostrādāti no desmit līdz 20 gadiem, pabalsts sasniedz 75% no minimālās algas. Savukārt naudas balvu minimālās algas apmērā var saņemt 50 un 60 gadu dzīves jubilejā, ja pašvaldības institūcijā nepārtraukti nostrādāti vairāk nekā 20 gadi.

Sasniedzot oficiālo pensijas vecumu, ja darba attiecības tiek izbeigtas viena mēneša laikā, pedagogam izmaksā pabalstu viņam noteiktās mēnešalgas apmērā.

Šādu pabalstu pedagogs varēs saņemt arī saistībā ar bērna piedzimšanu, ja pedagogs uz bērna piedzimšanas brīdi ir nostrādājis pašvaldības institūcijā vismaz deviņus mēnešus.

Paredzēts arī pabalsts pedagoga nāves gadījumā viņa ģimenes loceklim vai personai, kura uzņēmusies apbedīšanu - pedagogam noteiktās mēnešalgas apmērā.

Aplēsts, ka šogad šiem pabalstiem un naudas balvām pašvaldībai būs nepieciešami 129 563 eiro.

Latvijā

Cerot izskaust nepamatotus iesniegumus un to radīto slodzi speciālistiem, plāno ļaut pieteikumu atkārtotai invaliditātes ekspertīzei iesniegt ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, teikts Labklājības ministrijas (LM) saskaņošanai valdībā iesniegtajā likumprojektā.

Svarīgākais