Mēģinot apdzēst degošu pirti, Rēzeknes novadā cietis cilvēks

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ceturtdien pirts ugunsgrēkā Rēzeknes novadā cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.22.45 saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Ozolaines pagastu, kur dega pirts 20 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.00.15 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi konteinerā, bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts, kūla, zāles pļāvēja traktors, ēkas siena un malka, vieglā automašīna, elektrības vadi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Ņemot vērā ierobežotās iespējas pieprasīt papildu finansējumu nākamā gada budžetā ierastajām nozaru ministriju prioritātēm, labklājības ministrs Uldis Augulis cenšas pamatot, kāpēc pensiju un ģimenes pabalstu palielināšana ir saistīta ar valsts drošību.

Svarīgākais