Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ķekavā atliek ledus halles būvniecību investoru neesamības dēļ

© Kaspars Krafts / F64

Investoru neesamības dēļ Ķekava pašlaik nelems par ledus halles būvniecību, teikts paziņojumā Ķekavas novada pašvaldības mājaslapā.

Ķekavas novada dome pagājušās nedēļas sēdē atkārtoti izskatīja kolektīvo iesniegumu par ledus halles būvniecību.

Pērn 12.jūlijā sabiedrības līdzdalības platformā "ManaBalss.lv" sākās parakstu vākšana iniciatīvas "Ledus halli Ķekavas novadā" atbalstam, un Ķekavas novada pašvaldībā iesniegts Matīsa Ribkinska kolektīvais iesniegums ar lūgumu rast risinājumu halles projektēšanai un būvniecībai.

Kolektīvais iesniegums tika izskatīts Ķekavas novada domes 2023.gada 9.augusta sēdē, kurā tika lemts par iesnieguma turpmāko virzību, par atbildīgo nosakot Attīstības un būvniecības pārvaldi.

Pārvaldes pārskats par kolektīvā iesnieguma virzību tika skatīts domes sēdē pagājušā gada novembrī. Ņemot vērā pašvaldības finansiālās iespējas, tika atbalstīts priekšlikums meklēt iespēju privātās partnerības sadarbībai, piesaistot privāto investoru projekta realizācijai.

Ķekavas novada informatīvajā izdevumā un pašvaldības sociālajos tīklos tika publicēts paziņojums, aicinot pieteikties privāto investoru un attīstītāju ledus halles projekta īstenošanai Ķekavas novadā, kā arī nosūtīta vēstule Latvijas Hokeja federācijai. No Latvijas Hokeja federācijas atbilde netika saņemta, kā arī nav saņemta informācija par potenciālajiem privātajiem investoriem.

Ņemot vērā visus iepriekš minētos apstākļus, dome pieņēmusi lēmumu par iesnieguma izskatīšanas izbeigšanu.