Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nepietiekama finansējuma dēļ apstājas eko laukuma pārbūves pirmā kārta Valmierā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Nepietiekama finansējuma dēļ bez rezultāta noslēdzies pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "ZAAO" izsludinātais atklātais konkurss eko laukuma pārbūves pirmajai kārtai Valmierā, liecina Elektronisko iepirkumu sistēmā publiskotā informācija.

Kā teikts iepirkuma noslēguma ziņojumā, "ZAAO" pieņēmis lēmumu pārtraukt iepirkumu, jo iepirkums nav realizējams nepietiekamu finanšu dēļ.

Kopumā konkursā bija pieteikušies pieci pretendenti - SIA "DSM Meistari", kas eko laukuma pārbūves pirmo kārtu piedāvāja īstenot par 1,85 miljoniem eiro, SIA "Limbažu ceļi" (1,722 miljoniem eiro), personu apvienība "San_ceļi" (1,573 miljoniem eiro), SIA "Pillar Contractor" (1,809 miljoniem eiro), kā arī SIA "Aidaco Construction" (1,79 miljoniem eiro).

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu eko laukuma pārbūves pirmā kārta bija plānota Eiropas Savienības Vides un klimata pasākumu programmas LIFE 2018.-2020.gadam integrētajā projektā "Atkritumi kā resursi Latvijā - Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju".

Projekta mērķis ir samazināt atkritumu daudzumu, ieviešot jaunus materiālu aprites pasākumus un samazinot ekonomikas ietekmi uz vidi un oglekļa pēdas nospiedumu, pilnībā īstenojot Atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā 2021.-2028.gadam noteiktos pasākumus.

Tika plānots, ka eko laukuma pārbūves pirmā kārta projektā kalpos kā komplekss modelis šķiroto atkritumu savākšanas vietai un risinājumu replikācijai citos atkritumu apsaimniekošanas reģionos.

Konkurss tika izsludināts pērn 28.novembrī, savukārt piedāvājumi atvērti šā gada 31.janvārī.