Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nākamnedēļ mainīsies atlaides apmērs elektroniski iegādātām vilciena biļetām Valkas virzienā

© Ketija Keita Krastiņa / F64

Elektroniski iegādātajām vilciena biļetēm dzelzceļa līnijā Rīga-Sigulda-Valga no nākamās nedēļas, 16.aprīļa, mainīsies atlaides apmērs, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

ATD informē, ka, pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai ar maršrutu Rīga-Sigulda-Valga, AS "Pasažieru vilciens" (PV) iepriekšējā pārdošanā biļetes uz 16.aprīli un turpmākajiem datumiem no piektdienas,11.aprīļa, tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām.

Savukārt atlaides 10% robežās elektroniski iegādātajām biļetēm varēs noteikt tikai elektronisko biļešu tirgotāji.

Pakāpeniski integrējot vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā, aprīļa sākumā veikts tests pakāpeniskai PV biļešu maiņai uz jaunu tehnoloģisko platformu.

Tādējādi nākotnē sabiedriskā transporta biļetes emitēs ATD, savukārt to tirdzniecību nodrošinās mobilo lietotņu tirgotāji.

PV turpinās nodrošināt biļešu tirdzniecību PV biļešu kasēs, pie konduktoriem, mobilajā lietotnē un mājaslapā, taču šīm biļetēm vairs netiks piemērotas atlaides. Minētā pāreja neattiecas uz jauno tarifu sistēmu, kas stājās spēkā 1.aprīlī, un tā nemainīs iepriekš noteiktās biļešu cenas, atzīmē ATD.

ATD atgādina, ka direkcija ir pabeigusi vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas izstrādi un uzsākusi tās ieviešanu reģionālās nozīmes autobusu maršrutos.

Līdz šim sistēma ir pieslēgta un darbojas reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga, Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne un Rīga-Ādaži-Carnikava.

Tāpat sistēmai ir pievienoti vilcienu maršruti dzelzceļa līnijās Rīga-Skulte un Rīga-Tukums