Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ziemeļkurzemes slimnīca ziedos gultas Zaporižjas slimnīcai Ukrainā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca", atsaucoties Ventspils ukraiņu kultūras biedrības "Kobzar" lūgumam, nolēmusi ziedot Ukrainai 20 medicīniskās gultas ar matračiem, lai atbalstītu valsti kara apstākļos, informē Talsu novada pašvaldības pārstāve Dana Vecmane.

Šīs gultas, kuru bilances vērtība pašlaik ir 0, agrāk tika izmantotas Ventspils un Talsu slimnīcu saimnieciskajā darbībā un tagad atradīs jaunu mērķi, palīdzot iedzīvotājiem un karā cietušajiem Zaporižjas slimnīcās Ukrainā.

Papildus gultu ziedošanai "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ir nolēmusi nodot 12 medicīnas iekārtas nodibinājumam "Fonds Entrepreneurs for Peace", kas tiks izmantotas Ukrainas slimnīcu vajadzībām. Starp ziedotajām iekārtām ir dialīzes iekārta, vakuuma sūkņi, kardiogrāfi, reanimācijas mobilais operāciju galds, pacientu monitors, ķirurģiskais sūknis, elektroķirurģiskais komplekts un operāciju galds, kas tika izmantoti gan Ventspils, gan Talsu slimnīcās.

Atbalsta sniegšana, ziedojot medicīnas iekārtas, ir daļa no plašākas Veselības ministrijas ierosinātās iniciatīvas atbalstīt Ukrainu tās cīņā pret agresiju, nodrošinot nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu un palīdzību cietušajiem.

Slimnīcas ziedojumu Ukrainai Talsu novada domes sēdē atbalstīja deputāti.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas apgrozījums 2022.gadā saglabājies tikpat kā nemainīgs un sasniedzis 25,43 miljonus eiro. Iestādes peļņa 2022.gadā bija 0,16 miljoni eiro, bet 2021.gadā tā bija 1,34 miljoni eiro. Finanšu rādītāji par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas 87,96% kapitāldaļu īpašniece ir Ventspils pašvaldība, 11,48% kapitāldaļu pieder Talsu novada pašvaldībai un 0,57% kapitāldaļu pieder Rīgas Stradiņa universitātei.