Par 1,8 miljoniem latu rekonstruēs Kārsavas centrālo ielu

Kārsavas centrālo ielu - Vienības ielu - rekonstruēs par kopējo summu aptuveni 1,8 miljonu latu apmērā.

"Nav noslēpums, ka šogad esam nosprauduši ambiciozu mērķi - kļūt par vienu no vadošajiem uzņēmumumiem ceļu būves nozarē, tādēļ esam gandarīti par noslēgto vienošanos ar Kārsavas pašvaldību. Šis ir nozīmīgs projekts, tomēr vēlos uzsvērt, ka tas ir tikai neliels solis uzņēmuma jaunās stratēģijas īstenošanā," uzsver A/S "Ceļu pārvalde" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva.

"Pērn esam būtiski "uzaudzējuši muskuļus" ceļu būvē, savukārt šogad esam gatavi vēl nopietnāk konkurēt ar citiem uzņēmumiem. Mēs būsim agresīvi, nelaidīsim garām nevienu mūsu iespējām atbilstošu ceļu būves konkursu." Tā, piemēram, A/S "Ceļu pārvalde" nesen uzvarēja A/S "Latvijas Valsts ceļi" konkursos par kopējo summu 7,2 milj. latu, un pēc A/S "Latvijas Valsts ceļi" pasūtījuma veiks remontdarbus ceļa posmos Rīga-Skulte-Liepāja un Rīga-Jelgava-Meitene.

"Pēc pilsētas galvenās ielas spriež ne tikai par visu pilsētu, bet par valsti kopumā, jo atrodamies pie Krievijas robežas, tāpēc ceram uz veiksmīgu sadarbību. Ja rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti laikā līdz 1. novembrim, tad pilsētai būs patiešām īsti valsts svētki 18. novembrī," skaidro Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka.

Vienības ielas rekonstrukcijas darbus paredzēts uzsākt šī gada jūnijā, bet būvdarbi jāpabeidz un objekts jānodod ekspluatācijā šī gada 1.novembrī. Rekonstruējamā Vienības ielas posma kopējais garums ir 2,5 kilometri.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais