Rēzeknes dome šodien vēlreiz mēģinās pieņemt pašvaldības budžetu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šodien plkst.16 izsludināta Rēzeknes domes ārkārtas sēde, informē pašvaldība.

Domes ārkārtas sēdes darba kārtībā ir tikai viens jautājums - par budžeta izdevumu optimizāciju un brīvprātīgo funkciju pārskatīšanu.

Kā ziņots iepriekš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiks sagatavots un drīzumā virzīts izskatīšanai valdībā likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu, 26.februārī žurnālistus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Plānots izvērtēt iespēju ļaut Rēzeknes pašvaldību vadīt administratoram līdz 2025.gada pašvaldības vēlēšanām, nerīkojot Rēzeknes domes ārkārtas vēlēšanas. Intervijā Latvijas Televīzijai Bērziņa papildināja, ka tiek vērtētas abas divas turpmākās situācijas atrisināšanas iespējas - gan iespēja uzticēt Rēzeknes vadību speciālistu administrācijai līdz pat nākamajām pašvaldību vēlēšanām pēc ilgāk nekā gada, gan iespēja tomēr rīkot arī ārkārtas vēlēšanas.

Iecerēts, ka Rēzeknē administratora funkcijas varētu pildīt trīs pārstāvji, kuriem varētu būt kompetence finanšu, juridiskajā vai citās jomās, kas saistītas ar pašvaldības darbu.

Ņemot vērā, ka likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu jāizskata valdībā un gala lēmums jāpieņem Saeimā, ātrākais, kad varētu tikt atlaista dome, varētu būt marta beigas, atzina Bērziņa.

Ministre informēja, ka ir aicinājusi prokuratūru izvērtēt Rēzeknes deputātu rīcību, nepieņemot pašvaldības budžetu.

Latvijā

Cerot izskaust nepamatotus iesniegumus un to radīto slodzi speciālistiem, plāno ļaut pieteikumu atkārtotai invaliditātes ekspertīzei iesniegt ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, teikts Labklājības ministrijas (LM) saskaņošanai valdībā iesniegtajā likumprojektā.

Svarīgākais