Talsu novada dome lems par taupības pasākumu ieviešanu, kuri izpelnījušies plašu nepatiku vietējos iedzīvotājos

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Talsu novada domē šodien plānots lemt par taupības pasākumu ieviešanu, liecina domes sēdes darba kārtība.

Dome lems par Balgales, Ķūļciema un Laucienes pagasta pārvaldes reorganizāciju, par Laidzes un Vandzenes pagasta pārvaldes reorganizāciju, Valdemārpils un Ārlavas, Īves un Lubes pagasta pārvaldes reorganizāciju.

Tāpat tiks veikti grozījumi iekšējos noteikumos par pašvaldības administrācijas amatpersonu (darbinieku) atlīdzību, kas paredz samazināt piemaksas par papildu darbu, samazināt slodzes, pabalstu apmēru, lai taupītu pašvaldības naudu.

Tiks lemts arī par četru darba dienu nedēļas noteikšanu pašvaldības iestāžu darbiniekiem no šā gada 1. aprīļa līdz gada beigām. Nepilnu darba nedēļu plānots piedāvāt arī pašvaldības izpilddirektoram, viņa vietniekam administratīvajos un finanšu jautājumos un izpilddirektora vietniekam attīstības plānošanas un nekustamā īpašuma jautājumos.

Kā vēstīts, lai Talsu pašvaldības budžets būtu sabalansēts un bez deficīta, dome apņēmās veikt "virkni nepopulāru lēmumu". Lai arī sākotnēji pašvaldības izdevumu samazināšanai bija paredzēts noteikt algas samazinājumu 10% apmērā pašvaldības darbiniekiem, līdztekus par 25% samazinot pašvaldības amata vietu skaitu, tomēr domes sēdē atbalstu guva alternatīvs priekšlikums no 1. aprīļa pašvaldības darbiniekiem noteikt četru darba dienu nedēļu, attiecīgi par 20% mazāk maksājot. Tas gan neizslēdz amata vietu skaita samazinājumu - tas plānots līdz 25% apmērā un tikšot veikts pakāpeniski, izvērtējot reorganizācijas pamatotību.

Budžeta sabalansēšanai Talsu novada pašvaldība lūgs valsts aizņēmumu finanšu vadībai divu miljonu eiro apmērā, bet, lai tas tiktu piešķirts, pašvaldībai būs jāstrādā, stingri vadoties pēc izstrādātā rīcības plāna, kas ļaus šī gada laikā stabilizēt finanšu situāciju.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.