Iebilst pret Jelgavas pilsētas un novada apvienošanu

© Vladislavs Proškins / F64

Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada apvienošana vienā administratīvajā teritorijā neatbilst Jelgavas pilsētas iedzīvotāju interesēm, uzskata pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Viņaprāt, šāda reformas realizācija radīšot "pamatotus draudus iedzīvotāju dzīves kvalitātes pazemināšanai", jo neesot saprotama administratīvi teritoriālās reformas plānotā pakalpojumu pieejamība, infrastruktūras attīstība, izglītības iespējas un citi faktori.

Rāviņa ieskatā, reforma neietver sociāli ekonomisku pamatojumu, kas nodrošinātu sociālekonomiskās attīstības līmeņa paaugstināšanos, īpaši attiecībā uz Jelgavas pilsētas iedzīvotāju ekonomisko apstākļu izmaiņu izvērtējumu, garantējot iedzīvotāju dzīves apstākļu nepasliktināšanos. Reforma pēc savas būtības paredz vienīgi administratīvo robežu grozīšanu.

Jelgavas domes deputāti jau 2019.gada 12.septembrī pieņēmuši lēmumu, kurā uzsvērts, ka Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada apvienošana ir "juridiski nekorekta un netaisnīga".

Arī pilsētas iedzīvotāji platformā "ManaBalss.lv" izteica savu negatīvo viedokli par iespējamo pilsētas un novada apvienošanu.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais