Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc mātes nāves meita saņem nepatīkamu "sveicienu" no Rēzeknes slimnīcas

© Pixaby

96 gadus vecā Zinaīdas mamma pērnā gada beigās nonāca Rēzeknes slimnīcā. Diemžēl pēc kāda laika viņa devās mūžībā. Viņas meita pēc kāda laika saņēma nepatīkamu "sveicienu" no slimnīcas, vēsta raidījums "4. studija"

Zinaīda stāsta, ka uz slimnīcu devusies pēc miršanas slēdziena, to arī dabūjusi, bet neviens no personāla nav ieminējies par varbūtēju rēķinu.

Decembra beigās sieviete saņēmusi īsziņu, kas raisījusi bažas. Sūtītājs - parādu piedziņas kompānija. Tā kā viņai parādu neesot bijis, Zinaīda domājusi, ka raksta krāpnieki, un īsziņu nav ņēmusi vērā. Pēc neilga laika aizbraucot uz mirušās mātes īpašumu, viņa pastkastē atradusi vēstuli no parādu piedzinējiem, kas jau iepriekš viņai sūtījuši īsziņu.

Izrādījies, ka Rēzeknes slimnīca bija vērsusies pie parādu piedzinējiem, lai no mirušās kundzes radiniekiem piedzītu parādu par pakalpojumiem, ko saņēmusi aizgājēja.

Zinaīda sazvanījusies ar Rēzeknes slimnīcas pārstāvi, kas apstiprinājusi - ir divi rēķini, pirmais no tiem jāapmaksā. Skaidrojuma, kāpēc rēķini Zinaīdai nav iedoti uzreiz pēc mammas nāves, nav. Parāda summa - gandrīz 120 eiro.

Zinaīda norādījusi, ka māte bijusi represētā, tāpēc viņai pienākusies bezmaksas aprūpe, tomēr slimnīcas pārstāve norādījusi, ka, acīmredzot, paciente nav uzrādījusi dokumentus, kas to apstiprinātu.

Tajā pašā dienā, kad raidījums "4. studija" sazinājās ar Rēzeknes slimnīcas vadību, Zinaīdas saņēmusi zvanu no šīs iestādes grāmatvedības.

" Jā, šodien man zvanīja no Rēzeknes slimnīcas grāmatvede - atvainojās, ka viņiem tur tehniska kļūme notikusi un, ka nekāds rēķins nav jāmaksā. Ka parādu piedzinējiem arī ir anulējuši to, ka nekas nav jāpiedzen," pastāstīja Zinaīda.

Kā vēstulē LTV skaidroja "Rēzeknes slimnīca",

pieprasījums parādu atgūšanas pakalpojumu sniedzējam par slimnīcā miruša pacienta līdzmaksājuma piedziņu nodots darbinieku kļūdas dēļ, bet šobrīd ir atsaukts.