Talsu novada budžetā trūkst 11,3 miljoni eiro; dome meklē iespējas tēriņu samazināšanai

© f64.lv, Kaspars Krafts

Līdz šodienai tiek gaidīti priekšlikumi, kā samazināt plānotos Talsu novada budžeta tēriņus, iepriekš izskanēja Talsu novada Finanšu komitejas ārkārtas sēdē.

Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa (LZP) informēja, ka dots uzdevums iestāžu un nodaļu vadītājiem izvērtēt štatu sarakstu un veikt samazinājumus, nodrošinot iestādes darbības turpināšanu.

Saņemot šo informāciju, pēc tam tiks skatīti visi nodaļu un iestāžu budžeti un tiks vērtētas iespējas samazināt pašvaldības budžetu.

Deputāti konstatējuši, ka Talsu novada pašvaldības 2024.gada budžeta projektā pamatfunkciju nodrošināšanai joprojām trūkst 11,3 miljonu eiro.

Tiekoties ar Mērsraga vidusskolas skolotājiem, vecākiem un vietējo sabiedrību 20.janvārī, Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa (LZP) apliecināja, ka pašvaldības budžetā pamatfunkciju nodrošināšanai pietrūkst 18 miljonu eiro.

Kārkliņa norādīja, ka pašvaldības budžetu plānots pieņemt februāra vidū.

Kā informē pašvaldības pārstāve Inita Fedko, Finanšu komitejas ārkārtas sēdē iekļauts viens jautājums par Talsu novada pašvaldības 2024.gada budžeta ieņēmumu un izdevumu sabalansēšanas plānu, ko ziņos domes priekšsēdētāja Kārkliņa.

Kā vēstīts, Talsu novada dome nolēma šogad likvidēt Kolkas un Virbu sākumskolu, savukārt Pūņu pamatskolu un Lībagu sākumskolu reorganizēs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.