Siguldas domes deputātiem nepatīk Sausiņas autoritārais vadības stils; lems par viņas atcelšanu no amata

© Kaspars Krafts/F64

Šodien Siguldas novada pašvaldības domes sēdes laikā tiks lemts par Siguldas novada domes priekšsēdētājas Līgas Sausiņas atcelšanu no amata. Pašvaldības domes pārstāvji uzskata, ka ir jāpilnveido iekšējā pašvaldības struktūra, domes darbības kursu vēršot uz iedzīvotāju interesēm.

14 no 19 Siguldas novada pašvaldības deputātiem 15. janvārī Siguldas novada pašvaldības domei iesniedza pieprasījumu, kurā izteikuši neuzticību Siguldas novada domes priekšsēdētājai Līgai Sausiņai, pieprasot viņas atbrīvošanu no amata.

Kā viens no galvenajiem argumentiem minēts Līgas Sausiņas autoritārais vadības stils, kā arī vienpersoniski vai šaurā lokā pieņemti lēmumi, kas saistīti gan ar pašvaldības ikdienas darbību, gan tik nozīmīgiem jautājumiem kā 2024. gada Siguldas pašvaldības budžeta izstrāde.

Linards Kumskis, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks:

Siguldas novada pašvaldības prioritātei jābūt novada iedzīvotājiem un efektīvam, reālam darbam kopējai novada izaugsmei. Atvērta un atklāta komunikācija ar iedzīvotājiem un saviem kolēģiem pašvaldībā ir atslēga uz Siguldas novada attīstību. Nepārdomāta un bieži pat haotiska Siguldas novada attīstības plānošana nesekmē ne novada izaugsmi, ne pašvaldības pārvaldes darbības efektivitāti, tāpēc ir pienācis laiks pārmaiņām.

L. Kumskis uzsver arī to, ka Siguldas novada domē ir jāpilnveido iekšējā pašvaldības struktūra, domes darbības kursu pavēršot demokrātiskas vadības virzienā, jo, viņaprāt, tikai atklāta komunikācija un cieša savstarpējā sadarbība ļaus Siguldas novada pašvaldībai pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas un nodrošināt ilgtspējīgu novada pārvaldību un attīstību.

Svarīgākais