Liene Cipule izdod rīkojumu pārtraukt Tilžas NMPD brigādei darbu naktī. Vietējie ceļ trauksmi

© Ģirts Ozoliņš/MN

"Esam aicinājuši NMPD vadītāju Lieni Cipuli uz pašvaldību, tā arī neesam sagaidījuši. Problēma ir tā, ka jau tagad ļoti bieži NMPD brigādes nespēj iekļauties laikā, proti, ierasties pie pacienta 25 minūtēs, ja mediķi dodas izsaukumā no Balviem, Viļakas un citām attālākām vietām. Ir mums arī tādi ceļi, kur pie mājām nevar piebraukt, kur mediķiem kāds ceļa gabals ir jāiet kājām, un arī tas paildzina piekļuvi pacientiem," atsaucoties uz Balvu novada pašvaldība domes priekšsēdētāja Sergeja Maksimova teikto, savā "Facebook" kontā raksta "Latvijas Avīze".

"Šobrīd plānošana notiek ar "Excel" tabulu: redz, te tikai viens izsaukums naktī, tas nav rentabli. Tā valstī nedrīkst valdīt - tikpat labi nākamie varētu būt ugunsdzēsēji - ja viņiem nav neviena izsaukuma naktī, tad kāpēc viņiem tajā laikā ir jādežurē?" sarunā ar "Latvijas Avīzi" saka Balvu novada pašvaldība domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.
Vietējie ceļ trauksmi par NMPD pieejamību, jo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule aizvadītā gada beigās izdevusi rīkojumu, ka, sākot no 1. aprīļa, NMPD brigāde Tilžā vairs nestrādās naktīs.

Latvijā

Latvijā viltojumi veido apmēram 13,6% no kopējā sporta preču nozarē zaudētā pārdošanas apjoma, un līdz ar to Latvija kopā ar Čehiju procentuāli dala 9. un 10. vietu Eiropas Savienībā pēc sporta preču viltojumu nodarītajiem zaudējumiem, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījuma dati. Latvijas sporta preču nozare viltojumu dēļ ik gadu cieš vismaz 2,83 miljonus eiro lielus zaudējumus.