No darba atlaista Talsu novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja

© f64.lv, Kaspars Krafts

Talsu novadā par prettiesisku rīcību no amata atbrīvota Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Antra Jesineviča un viņas vietniece Alita Vicinska, informē pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Jau vēstījām, ka Talsu novada pašvaldība pagājušā gada novembrī, konstatējot iespējamas neatbilstības Dzimtsarakstu nodaļas darbā, no amata līdz apstākļu noskaidrošanai atstādināja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju un vēl vienu amatpersonu.

Kā informē Fedko, pārbaudes procesā apstiprinājušās bažas par darbinieku prettiesisku rīcību, tāpēc abām atstādinātajām amatpersonām ar 22.janvāri ir uzteikts darba līgums.

Pārbaudes laikā Talsu novada pašvaldības izveidotā komisija konstatējusi, ka Dzimtsarakstu nodaļas darbinieces nav ievērojušas Talsu novada domes noteikumus "Par Talsu novada Dzimtsarakstu nodaļas pakalpojumiem", tādējādi laika periodā no 2022.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 1.augustam nodarot pašvaldībai materiālos zaudējumus.

Nodaļas darbā nav ievēroti arī Ministru kabineta "Noteikumi par civilstāvokļa aktu reģistriem" un Talsu novada pašvaldības iekšējie noteikumi "Dokumentu aprites kārtība Talsu novada pašvaldībā, tās iestādēs un struktūrvienībās".

Komisija konstatējusi Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas un vietnieces pārkāpumus ilgstošā laika periodā, kas ir klasificējami kā prettiesiska rīcība.

Kā liecina informācija Talsu novada mājaslapā, Dzimtsarakstu nodaļā patlaban strādā divas nodaļas vadītājas vietnieces - Liāna Bērziņa, kurai darbavieta ir Rojā, un Daiga Muceniece, kura klientus apkalpo Dundagā. Nodaļā strādā arī dzimtsarakstu speciāliste Baiba Zandberga.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.