Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šorīt Kurzemē, valsts centrālajā daļā un Vidzemē autoceļi sniegoti un apledo

© Kaspars KRAFTS, MN

Šorīt uz plkst. 6.30 apledojums daudzviet Latvijā, galvenokārt Kurzemē, valsts centrālajā daļā un Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 70 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

  • Tallinas šoseja (A1) visā posmā;
  • Vidzemes šoseja (A2) no Rīgas līdz Līgatnei un no Smiltenes pagrieziena līdz Veclaicenei;
  • Valmieras šoseja (A3) no Murjāņiem līdz Strenčiem;
  • Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā;
  • Daugavpils šoseja (A6) no Rīgas līdz Skrīveriem;
  • Liepājas šoseja (A9) no Apšupes krustojuma līdz Grobiņai;
  • Ventspils šoseja (A10) no Kūdras līdz Ventspilij;

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas, Ogres, Rīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs.

Uz vietējās nozīmes autoceļiem Valkas apkārtnē atkalas dēļ ir ļoti apgrūtināta braukšana.

Atkušņa, arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz grants autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst. Īpaši bīstama pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem patlaban var būt kravas transportam, tāpēc aicinām smago tehniku neizmantot šos ceļus, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies. To pašu var attiecināt arī uz autobusiem, to satiksme reģionos var tikt kavēta.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.