Atklāta jauna informācija par traģisko avāriju uz Tīnužu - Kokneses šosejas

© Ekrānuzņēmums

Trešdien uz šosejas Tīnūži- Koknese frontālas sadursmes rezultātā izdzisa vieglās automašīnas vadītāja dzīvība. Saistībā ar negadījumu ir atklājusies jauna informācija, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Bloķēta satiksme un operatīvo dienestu zilās bākugunis visiem autovadītājiem, trešdien jau pa gabalu lika noprast, ka uz šosejas noticis kas patiesi smags. Pietuvojoties negadījuma vietai, atklājās, ka ceļa abas joslas ir nokaisītas ar divu dažādu automašīnu detaļām. Frontāli sadūrušies - kravinieks “DAF” un “Ford Focus C- Max” vieglais spēkrats.

“Vieglā izskrēja priekšā. Ieskrēja manai mašīnai purnā. Brauca, brauca un iebrauca manā joslā. Viens jauns puisis teica, ka viņš jau pirms aizdomīgi brauca,” negadījuma brīdi atstāsta smagās automašīnas vadītājs.

Likumsargi gan nav saņēmuši nekādu informāciju, ka vieglās automašīnas “Ford” vadītājs pirms frontālās sadursmes būtu veicis aizdomīgus manevrus. Pēc negadījuma no smagās automašīnas noplūda degviela - aptuveni 90 litri. Ja fūres vadītājs negadījumā tika cauri vien ar izbīli, tad mazākā spēkrata vadītāju ugunsdzēsēji izgrieza no spēkrata, bet viņa dzīvība vairs nebija glābjama.

“Par notikušo Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu un izmeklē negadījuma apstākļus. Tāpat policija aicina atsaukties negadījuma aculieciniekus zvanot pa tālruņa numuru 67086683 vai 110,” skaidro Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone.

Savukārt ekspertīzēm būs jānosaka, vai “Ford” vadītājs atradās alkohola reibumā, vai tomēr pie vainas bija nogurums vai agresīva braukšana. Jāpiemin, ka spēkratam bija gan tehniskā apskate, gan arī civiltiesiskā apdrošināšana.

Konkrētais ceļa posms arī ceturtdien šoferiem nebija labvēlīgs. Netālu no pagrieziena uz “Avārijas Brigādes parku” no asfalta sniegā iekūleņoja kādas sievietes vadītā automašīna “Nissan”.

“Viņu aizveda ar Neatliekamo Medicīnisko palīdzību. Neko vairāk nezinu,” stāsta “Nissan” vadītājas vīrs un par to, cik stipri bija cietusi, viņš atbild: “Es nezinu, nebiju klāt. Mediķi aizveda. Atbraucu es. Savākšu mašīnu. Kā paši redzat mašīna ir stipri sasista. Nokūleņojusi.”

Kā informē mediķi, sieviete slimnīcā tika nogādātā apmierinošā stāvoklī.

Latvijā

Jaunajai paaudzei - "Gen Z" un mileniāļiem līdz 30 gadu vecumam - Latvijā nav tādu vīrišķības stereotipu, kādi ir izteikti vecākām paaudzēm, secināts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) pētnieka un lektora Toma Kreicberga pētījumā.