Teiču dabas rezervātā atklātas nelikumīgas vilka medības

Veicot dzīvnieku uzskaiti un Teiču dabas rezervāta teritorijas pārbaudi, pirmdien,21.martā, Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas pārstāvji Teiču purvā konstatējuši nelikumīgi nomedītu vilku, aģentūru BNS informēja Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Jakovļeva.

Nomedītais vilks bijis rūpīgi nomaskēts - aprakts ar sniegu un papildus apklāts ar priežu zariem, taču Dabas aizsardzības pārvaldes darbiniekiem bija izdevies to atrast.

Izpētes gaitā konstatēts, ka vilks nomedīts Teiču dabas rezervāta stingrā režīma zonā. Tā kā uzturēšanās stingrā režīma zonā ir aizliegta, to drīkst apmeklēt tikai ar speciāli izdotu atļauju izpētes un aizsardzības nolūkā, kā arī rezervāta teritorijā nav atļautas putnu un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo zīdītāju, tostarp, vilku medības, mednieku rīcība ir kvalificējama kā aizsargājamās teritorijas noteikumu neievērošana un nelikumīgas medības. Par konkrēto gadījumu ierosināts kriminālprocess un tiek veikta izmeklēšana.

Par konkrēto gadījumu ierosināts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.