Jelgavā aizliegts atrasties uz visu ūdenstilpju ledus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Ņemot vērā ledus veidošanās tendenci, lai neapdraudētu personu dzīvību un veselību, no 5.decembra aizliegts atrasties uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo iekšzemju publisko ūdeņu un citu pašvaldības valdījumā esošo ūdeņu ledus.

To nosaka Jelgavas valstspilsētas pašvaldības izdotais rīkojums "Par aizliegumu atrasties uz ledus".

Operatīvie dienesti iedzīvotājus aicina būt vērīgiem un informēt par iedzīvotājiem, kuri staigā pa ledu.

Jelgavas valstspilsētā Pašvaldības policijai var ziņot pa bezmaksas tālruņiem 8550, tāpat informāciju var nodot Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina, ka ledus vēl ir ļoti plāns un trausls. Tas tikai veidojas, tāpēc nav vienmērīgs un tālāk no krasta būs plānāks. Uzsnigusī sniega sega šobrīd kavē ledus veidošanos. Tāpat VUGD uzsver, ka vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus. Turklāt mainīgos laikapstākļos, salam mijoties ar atkusni, ledus izturība mazinās.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais