Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vangažu pusē divu zēnu eksperiments uz ledus beidzas slikti

© Kaspars Krafts/F64

Vangažu pusē divi pusaudži devās uz vietējo ezeru ar mērķi nedaudz izklaidēties. Kamēr viens no zēniem notiekošo filmēja no malas, otrs vienpadsmit-gadnieks centās pārbaudīt ledus biezumu. Eksperiments nogāja greizi un bērniem palīgā steidzās policisti, vēsta "Degpunktā".

Ledus izturības pārbaude pusaudžiem šķita kā nevainīgs joks, kuru būtu jautri iemūžināt sociālās tīklošanās vietnēs un izpelnīties uzmanību no saviem draugiem. Neviens no bērniem nezināja, ka viņus caur kameras objektīvu vēro policijas video centra darbinieks.

“Tā bija pirmā diena, kad ūdenstilpnes sāka aizsalt, ledus vēl ir ļoti plāns. Zēns nolēma to pārbaudīt un neveiksmīgi ielūza,” sacīja Ropažu novada pašvaldības policijas Administratīvās nodaļas priekšnieks Arvils Baumanis.

Zēns bija pārsteigts par pēkšņo šoka terapiju, bet veiksmīgi izkārpījās krastā. Ledus aukstajā ūdenī izmirkušās bikses dedzināja ādu un abi bērni, apstulbuši, lēnā garā attālinājās no krasta, līdz brīdim, kad viņus apturēja policisti.

Zēns nebija priecīgs, ka viņu mājās grasās nogādāt policijas ekipāža. Puiši bija uztraukušies, ka par sastrādātajām muļķībām saņems rājienu ne tikai no policistiem, bet arī mātes un tēva.