Naktī Trikātas pagastā degusi māja 200 kvadrātmetru platībā

© Gints Ivuškāns/F64

Šonakt Valmieras novada Trikātas pagastā degusi māja 200 kvadrātmetru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

I

zsaukums saņemts plkst.4.06. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, degošajai ēkai jau daļēji bija iebrucis jumts.

Savukārt svētdien plkst.19.13 saņemts izsaukums uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega malka, sadzīves mantas un apkures katls 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Plkst.23.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Kartupeļu ielu Rīgā, kur piecu stāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Izmantojot trīs posmu izbīdāmās kāpnes, no degošā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem. Līdztekus no ēkas ugunsdzēsēji evakuēja vēl trīs cilvēkus.

Naktī uz pirmdienu plkst.3.51 izsaukums saņemts uz Mālkalnes prospektu Ogrē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus - 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Neilgi pēc astoņiem vakarā glābēji saņēma izsaukumu uz Olaines pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas un gaismas signālus, cilvēks atrasts un izvests no meža.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais