Liepājas 8. vidusskolas direktore iesniegusi atlūgumu; tas neesot saistīts ar notikušo starp 4. klases audzēkņiem

© Ekrānuzņēmums/Kurzemes TV

Liepājas 8. vidusskolas direktore Anita Kuncīte uzrakstījusi atlūgumu. Viņa skolu vadis līdz šā gada 31. decembrī, vēsta liepajniekiem.lv.

Sarunā ar portālu direktore uzsvēra, ka aiziešanas iemesls noteikti nav saistīts ar notikušo starp 4. klases audzēkņiem. “Tas nav spontāni pieņemts lēmums. Tas ir personisks lēmums,” viņa skaidroja liepajniekiem.lv.

Portāls NRA jau rakstīja, ka lielu rezonansi oktobrī izraisījis kāds izmisuma pilns ieraksts vietnē "Facebook". Sociālajos tīklos Liepājas 8.vidusskolas 4.klases skolēna māsa bija publiskojusi informāciju par to, ka skolā viņas jaunāko brāli katru dienu fiziski ietekmē klasesbiedrs. Māsa norādīja, ka situācija pārrunāta ar skolotāju, klasesbiedru un viņa mammu, rakstīta sūdzība Sociālajam dienestam, Izglītības pārvaldei, taču neviens nav sniedzis palīdzību.

Oktobra otrajā pusē Latviju satricināja vēsts no Liepājas, kur 4. klases skolnieku Ralfu katru dienu fiziski ietekmēja klasesbiedrs. Lai gan pirms tam Ralfa vecāki bija meklējuši palīdzību skolā, Sociālā dienestā, Izglītības pārvaldē, iestādes sāka reaģēt tikai tad, kad par notiekošo sociālajā vietnē "Facebook" izstāstīja Ralfa māsa.

Ar ierakstu dalījās tūkstošiem līdzcilvēku. Jau nākamā dienā parādījas ziņa, ka Liepājas Izglītības pārvalde un policija sniegs atbalstu vardarbībā cietušam skolēnam.

Liepājas Izglītības pārvalde novembra beigās uzaicinājusi vardarbībā cietušo skolēnu uz pedagoģiski medicīnisko komisiju. Iespējams, Ralfu pārcels uz speciālo izglītības iestādi - Liepājas Līvupes pamatskolu.