Liepājas Izglītības pārvalde komentē skolā notikušo vardarbību: Situācija nav tik viennozīmīgi vērtējama

© Ekrānuzņēmums

Liepājā vardarbībā cietušais zēns turpina mācības tajā pašā skolā, savukārt viņa pāridarītājam nozīmēta mājmācība, vēsta TV Kurzeme.

Oktobra otrajā pusē Latviju satricināja vēsts no Liepājas, kur 4. klases skolnieku Ralfu katru dienu fiziski ietekmēja klasesbiedrs. Lai gan pirms tam Ralfa vecāki bija meklējuši palīdzību skolā, Sociālā dienestā, Izglītības pārvaldē, iestādes sāka reaģēt tikai tad, kad par notiekošo sociālajā vietnē "Facebook" izstāstīja Ralfa māsa.

Ar ierakstu dalījās tūkstošiem līdzcilvēku. Jau nākamā dienā parādījas ziņa, ka Liepājas Izglītības pārvalde un policija sniegs atbalstu vardarbībā cietušam skolēnam.

"Pagaidām vismaz tas rezultāts ir kaut cik normāls. Mans brālis var droši iet uz Liepājas 8. vidusskolu mācīties. Viņš ir priecīgs un izbauda mācīšanos," TV Kurzeme stāstīja cietušā bērna māsa Ramona Kalniņa.

"Mums ir arī informācija, ka šobrīd nav tik viennozīmīgi vērtējama situācija, - vai tiešām tikai pāridarītājs ir bijis tas, kas ir agresīvi reaģējis," TV Kurzeme veidotajā sižetā izteicās Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Liepājas Izglītības pārvalde novembra beigās uzaicinājusi vardarbībā cietušo skolēnu uz pedagoģiski medicīnisko komisiju. Iespējams, Ralfu pārcels uz speciālo izglītības iestādi - Liepājas Līvupes pamatskolu.