"Nav jēgas barot, tāpat nomirs!" Līdzcilvēkus šokē cietsirdīgā attieksme pret mājas mīluli

© Ekrānuzņēmums

Valmierā cilvēku uzmanību piesastīja suns kādas mājas pagalmā, kurš, pēc aculiecinieku teiktā, ēdienu un dzērienu nebija redzējis jau ilgu laiku, vēsta ReTV.

Mēs centāmies suni pabarot. Pirmā doma bija pārmest kaut ko pāri, lai viņš var kaut ko apēst. Sākumā likās, ka tur ir pilnīgi bezcerīgi. Bet, kad viņš sāka kārtīgāk ēst, saimnieks iznāca ārā, nāca mums garām, sākumā skanēja teksts: “Novāc kameru.” Tad teica, ka suni nav jēgas barot, viņš ir pārāk vecs un tāpat nomirs,” raidījumā stāsta Elīne Lilientāle. Viņa izsaukusi pašvaldības policiju.

Uz Valmieru devās arī “Dzīvnieku policijas” pārstāves, lai censtos rast risinājumu situācijai un sunim palīdzēt, taču suņa saimnieks nav vēlējies komunicēt. Nu jau dzīvnieks ir citos medību laukos. Pirmdien viņš eitanizēts.

Lilientāle: “Ir jāsaprot, kāds būs rezultāts, kāds būs slēdziens. Vai tiešām suns bija tik ļoti slims, kā apgalvo saimnieki, ka neko nevarēja izdarīt. Vienkārši ir jābūt atbildībai par šo. Tā ir suņa spīdzināšana. Pat tad, ja suns ir vecs. Kādēļ tik ilgi viņš šeit bija jātur un jāspīdzina? Kādēļ lēmumu par eitanāziju nevarēja pieņemt ātrāk? Kapēc bija jānoskatās visiem cilvēkiem, kas iet garām, kā tas suns bļauj, kā viņš nevar apsēsties, ka viņš nevar pagulēt. ” Valmieras novada pašvaldības policijas priekšnieks stāsta, ka pēc lietas izpētes suņa mirstīgās atliekas plānots nodot Pārtikas un veterinārajam dienestam ekspertīzes veikšanai. Gatavību veikt dzīvnieka sekciju pauž arī dzīvnieku glābēju organizācijas.

Svarīgākais