Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Autovadītājiem! Remotndarbu dēļ veiktas izmaiņas Vidzemes šosejas satiksmes organizācijā

© f64.lv, Kaspars Krafts

No šodienas, 17.oktobra, Vidzemes šosejas (A2) remontdarbu laikā slēgtos posmus var apbraukt pa reģionālo autoceļu Valmiera–Cēsis–Drabeši (P20) un vietējo ceļu Cēsis–Rāmuļi–Bānūži (V294).

Vietējās nozīmes autoceļu Drabeši-Līvi (V293) turpmākās divas nedēļas nevarēs izmantot slēgto posmu apbraukšanai. Izmaiņas notiek sakarā ar to, ka no šodienas satiksmei slēgs arī 150 m garš posms pirms krustojuma ar autoceļu Ērgļi-Drabeši (P31).

Šāda satiksmes organizācija saglabāsies vismaz divas nedēļas, kamēr slēgtajā posmā būvēs ceļa klātni visā ceļa platumā. Citviet pārbūves posmā ir ieviesti pieci pagaidu luksofori un no krustojuma ar autoceļu P20 līdz Rīdzenei ceļā jārēķinās ar 50 minūtēm.

Publicitātes foto

Visu būvdarbu posmu iespējams apbraukt caur Priekuļiem pa reģionālo autoceļu P20 un Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30).
Būvdarbi uz Vidzemes šosejas turpināsies līdz ziemas tehnoloģiskajam pārtraukumam, kas sāksies 17. novembrī. Ziemas sezonā satiksme tiks organizēta pa autoceļu A2.

Jau ziņots, ka līdz 2024. gada rudenim plānots pārbūvēt Vidzemes šosejas posmu no Melturiem līdz Rīdzenei, izbūvējot salturīgo slāni, šķembu pamatu un asfaltbetona segumu trīs kārtās. Pārbūvētās ceļa segas kalpošanas laiks būs 20 gadu. Tiks atjaunota Lejasgrāvja caurteka, sakārtota ūdens atvade no ceļa, atjaunotas autobusu pieturvietas un ceļu aprīkojums.

Būvdarbus veic piegādātāju apvienība ACBR-SB par līgumcenu 15 607 090,62 eiro (ar PVN). Būvuzraudzību nodrošina SIA Būvju profesionālā uzraudzība. Pārbūves projekta autors ir SIA Projekts EAE.