Valmierā šodien notiek tradicionālais Simjūda gadatirgus

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Valmierā šodien no plkst.10 līdz 16 notiks Simjūda tirgus, informē pašvaldība.

Tirdzniecība notiks Rīgas ielas posmā starp Kārļa Baumaņa ielu un Limbažu ielu, kā arī Vecpuišu parkā.

Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma informē, ka Rīgas ielas posmā savus ražojumus piedāvās ap 350 tirgotāju no dažādām Latvijas vietām.

Vecpuišu parkā būs zaļais tirgus visiem tiem, kuriem patīk rudens darbi dārzā, dodot iespēju iegādāties dažādus stādus, kokus un sēklas. Pārējo Vecpuišu parka teritoriju apdzīvos Rīgas Dizaina tirgus. Tā koncepts apvieno mūsdienīgus modes, interjera priekšmetu, aksesuāru un rotas lietu dizainerus.

Simjūda tirgū piedalīsies arī pārrobežu sadarbības programmas projekta "No hobija uz biznesu" dalībnieki no Valkas, Smiltenes, Ludzas un Balvu novada.

Turklāt Simjūda tirgū būs iespēja piedzīvot viduslaiku tirgus gaisotni, ko radīs ielu muzikanti, cirka priekšnesumi, teātra ainas, tādējādi veidojot sasaisti ar vēsturisko Simjūda tirgu.

Vecpuišu parkā plkst.11 būs izrāde bērniem "Pasaka par vardulēnu Hugo", plkst.12 - dzīvo skulptūru muzikālais kvartets, Liepājas cirks "Beztemata", savukārt no plkst.11 - zāļu tējas burciņas sagatavošana ziemai pie Zeltītes Kavieres.

Simjūda tirgū sevi prezentēs arī Valmieras novada fonds. Kopā ar biedrību "Kristīgais žēlsirdības centrs" fonds pastāstīs par atbalstītajām iedzīvotāju iniciatīvām un būs iespēja nobaudīt arī pašu gatavotu putru. Viņiem pievienosies arī fonds "Iespēju tilts", specializētās darbnīcas amatnieki "Dravinieki", kuri piedāvās Montessori attīstošas koka rotaļlietas bērniem un spēles visai ģimenei.

Tirgus Valmierā rīkots kopš viduslaikiem, vēlāk augot un attīstoties ar īpašo Simjūda vārdu.

Tirgus dēļ no plkst.7 līdz 18 būs izmaiņas satiksmes organizācijā. Būs slēgta Rīgas iela posmā no Kārļa Baumaņa ielas līdz Limbažu ielai un Rīgas ielai piegulošo ielu posmi. Iedzīvotājiem tiks nodrošināta piekļuve īpašumiem.

Sabiedriskais transports virzienā uz Rīgu kursēs maršrutā Kārļa Baumaņa iela, Beātes iela un Limbažu iela. Pasažierus apkalpos autobusu pieturā Kārļa Baumaņa ielā un Beātes ielā pretim veikalam "Austris".

Virzienā uz Valmieras autoostu autobusi kursēs maršrutā Semināra iela, Leona Paegles iela, Kārļa Baumaņa iela. Pasažierus apkalpos autobusu pieturā Semināra ielā.

Valmieras pilsētas 7., 9. un 14. maršruta autobusi virzienā no Valmiermuižas uz centru kursēs gar tirgu.