Par 68 761 eiro izbūvēs ietvi 400 metru garumā

© F64/Attēlam ir ilstratīva nozīme

Skrundā par 68 761 eiro izbūvēs ietvi Raiņa ielā no Pērkona ielas līdz Skrundas pilsētas robežai aptuveni 400 metru garumā, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada pašvaldībā.

Kā norāda pašvaldībā, esošā gājēju ietves viena daļa ir ar sadrupušu asfalta segumu, bet otra ar grants segumu. Būvniecības laikā izbūvēs gājēju ietvi ar betona bruģa segumiem un betona apmalēm, kas veicinās drošu un ērtu pārvietošanos un uzlabos vides pieejamību, kas īpaši svarīgi ir jaunajiem vecākiem, velosipēdistiem un cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Vienlaikus izbūvēs arī apgaismojumu, lai iedzīvotājiem, kuri ļoti bieži izmanto šo gājēju celiņu, lai nokļūtu Sila kapos, radītu drošu, patīkamu un ērtu pilsētvidi.

Būvdarbus pēc SIA "PBT" izstrādātā projekta veiks būvuzņēmējs SIA "Aseg", būvuzraudzību nodrošinās SIA "SB Uzraudzība". Plānots, ka būvdarbi ilgs trīs mēnešus no būvdarbu sākšanas brīža.

Būvdarbi kopumā izmaksās 68761 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet būvuzraudzība - 2984 eiro bez PVN.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.